قیمت ساخت سوله
مراحل ساخت سوله بطور کلی یکسان است اما در بعضی موارد برای کاربری های خاص ممکن است اندکی تغییر کند.
اولین مرحله ساخت سوله طراحی است. یعنی قبل از هر کار باید با توجه به وسعت زمین، کاربری سوله مورد نظر، ضوابط شهرداری یا شهرک صنعتی و همچنین ضوابط ساخت و ساز و مقررات ملی ساختمان، طراحی معماری و طراحی و محاسبات سوله توسط مهندس سازه انجام شود. تا به این ترتیب نقشه های معماری و نقشه سازه سوله تهیه و تایید شوند. طراحی و محاسبات سوله ارتباط مستقیم با استحکام و ایمنی و قیمت ساخت سوله دارد و بی دقتی در این قسمت می تواند منجر به خسارت های جانی و مالی جدی یا غیر اقتصادی بودن سوله گردد. نقشه های سازه متشکل از نقشه های اسکلت فلزی و فنداسیون سوله می باشند. پس از اینکه نقشه معماری و سازه سوله تهیه شد، نقشه های تاسیسات مکانیکی و برقی تهیه می شوند. در مواردی که سوله داری سردخانه باشد طراحی تاسیسات مکانیکی و برقی بسیار مهم می باشد.
مرحله دوم ساخت، اجرای فنداسیون می باشد. با توجه به نقشه های سازه که شامل نقشه های فنداسیون می باشد، پی کنی، تسطیح، بتن مگر، قالب بندی فنداسیون، آرماتور بندی فنداسیون، آرماتور بندی و قالب بندی پدستانل، نصب بولت ها و بیس پلیت ها (صفحه ستون) انجام می شود و در انتها فنداسیون سوله بتن ریزی می شود. فنداسیون بصورت پی منفرد همراه با شناژ و یا پی نواری است . هزینه های فنداسیون معمولا از ۸% تا ۱۵% قیمت سوله باشد. پس از اینکه پی سوله بتن ریزی شد باید بتن عمل آوری و نگهداری شود تا بتن مقاومت لازم را پیدا کند.
مرحله سوم ساخت سوله ، ساخت اسکلت سوله در کارخانه ساخت اسکلت فلزی، حمل اسکلت سوله به محل مورد نظر و نصب اسکلت فلزی سوله در محل مناسب روی فنداسیون است. اسکلت سوله معمولا متشکل از ورق هایی با ضخامت ۶ تا ۲۰ میلیمتر است. اسکلت سوله شامل ستون و صفحه ستو سوله، رفتر (تیر شیبدار سوله)، وال پست ها و استرات ، میل مهار ها و بادبند های افقی و قائم می باشد. همچنین از پرلین ها با پروفیل Z یا C برای پوشش سقف استفاده می شود. قطعات اصلی اسکلت سوله با پیچ های پر مقاومت A325 یا A490 به هم متصل می شوند. اما قطعات فرعی مثل استرات ها و پرلین ها با پیچ معمولی A308 به سازه اصلی متصل می شوند و کلیه اتصالات سوله معمولا بصورت فلنجی می باشند. در بعضی موارد بجای ساخت رفتر که بصورت یک تیر ورق شیبدار می باشد، سوله خرپایی ساخته می شود.
تا پایان مرحله سوم، اسکلت فلزی سوله روی فنداسیون نصب شده است و کلیه میل مهارها، بادبند ها ، پرلین و استرات های سوله نیز همگی نصب شده اند.
مرحله چهارم ساخت سوله دیوار چینی و اجرای پوشش سقف سوله است. برای پوشش جانبی سوله یا همان دیوار ها می توانیم از آجر چینی استفاده کنیم که البته ارتفاع آن نباید از حد مجاز بیشتر باشد. علاوه بر آجر چینی امروزه استفاده از ساندیچ پانل های دیواری سوله متداولتر است که سرعت اجرایی بسیار بالایی دارد بعلاوه عایق حرارتی و برودتی بسیار
خوبی است ضمن اینکه می تواند در کل ارتفاع دیوار سوله از ساندویچ پنل استفاده شود.
پوشش سقف سوله روی پرلین ها یا پروفیل های Z نصب می شود. در گذشته برای پوشش سقف سوله از توری مرغی، پشم سنگ (یا پشم شیشه) بهمراه ورق گالوانیزه موجدار استفاده می شد که هنوز هم گاهی از این پوشش سقف سوله استفاده می شود. البته امروزه استفاده از پشم شیشه در پوشش سقف ممنوع و غیر مجاز می باشد اما از پشم سنگ استفاده می شود. پوشش مناسب دیگری که امروزه در سقف سوله ها مورد استفاده قرار می گیرد ساندویچ پنل های سقفی هستند که در بالا و پایین آن ورق های گالوانیزه و بین دو ورق فوم تزریقی وجود دارد. ساندویچ پنل های سقفی از نظر سرعت اجرایی و کیفیت بسیار مطلوب تر از پوشش های قدیمی هستند، بعلاوه عایق بسیار خوبی در برابر سرما و گرما می باشند که هزینه های مربوط به سرمایش و گرمایش سوله را بشدت کاهش می دهند. با نصب سقف سوله ناودان ها و پروفیل کانال مخصوص هدایت آب باران و برق در طرفین سوله نصب می شود.
مرحله پنجم ساخت سوله شامل تکمیل ساختمان سوله می باشد که با توجه به کاربری سوله تفاوت دارد. در سوله های ورزشی یا سوله های تالار پذیرایی و موارد مشابه معمولا سقف کاذب در زیر سقف شیبدار سوله اجرا می شود. همچنین کف سازی این سوله ها بصورت بتن لیسه ای و روکش های پلیمری و در برخی موارد سرامیک یا سنگ است. اما در سوله های صنعتی معمولا از کف بتنی استفاده می شود که البته در محل نصب ماشین آلات سنگین در داخل سوله علاوه بر کف بتنی، فنداسیون مخصوص ماشین آلات نیز باید ساخته شود. نمای سوله نیز با توجه به کاربری آن انتخاب می شود. مثلا نمای یک سوله صنعتی معمولا همان آجر نما یا ساندویچ پانل است اما در سوله های ورزشی و تفریحی یا سوله تالار های پذیرایی معمولا از سنگ نما و یا سمنت بورد یا سایر مصالح دردسترس استفاده می شود تا نمای سوله زیبا و چشم نواز باشد. نصب درب و پنجره های سوله نیز نباید نادیده گرفته شود. بویژه در سوله های صنعتی که درب های ریلی سنگین باید بدرستی ساخته و نصب شوند.
علاوه بر سوله های دو شیب و تک شیب، سوله های قوسی نیز قابل ساخت می باشند.
برای محاسبات و طراحی سوله های قوسی یا قیمت ساخت سوله قوسی و شیب دار تماس بگیرید.