محاسبات ساختمان بتنی
محاسبات ساختمان بتنی و روش حل و طراحی دستی محاسبات سازه ساختمان یکی از ضروریاتی که یک مهندس یا دانشجوی مهندسی عمران برای طراحی و محاسبات ساختمان باید بداند در دانشگاه شما در دروس فولاد و بتن این موارد را فرا خواهید گرفت و بعد از گذراندن دوران دانشگاه هم اگر بخواهید به عنوان مهندس عمران محاسبات ساختمان را انجام دهید باید به مفاهیم طراحی دستی محاسبات تسلط کافی داشته باشید تا بتوانید درک خوبی از طراحی در نرم افزار های تخصصی مهندسی عمران برای این کار را داشته باشید. سازه بتنی سازهای است که در ساخت آن از بتن یا به طور معمول بتن آرمه (سیمان، شن، ماسه و پولاد به صورت میلگرد ساده یا آجدار) استفاده شده باشد. در ساختمان در صورت استفاده از بتن آرمه در قسمت ستونها و شاه تیرها و پی، آن ساختمان یک سازه بتنی محسوب میشود.
مزایای سازههای بتنی
۱- ماده اصلی بتن که شن و ماسه میباشد ارزان و قابل دسترسی است.
۲-سازههای بتنی در مقابل حرارت زیاد ناشی از آتش سوزی بسیار مقاوم اند. آزمایشهای نشان داده اند که در صورت ایجاد حرارتی معادل ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد برای یک نمونه بتن آرمه، حداقل یک ساعت طول میکشد تا دمای فولاد داخل بتن، که با یک لایه بتنی کاور حداقل با ضخامت ۲٫۵ سانتی متر پوشیده شده است، به ۵۰۰ درجه سانتی گراد برسد.
۳- به علت قابلیت شکل پذیری بالای بتن مسلح، امکان ساخت انواع سازههای بتنی نظیر پل، ستون، تیر و دیوار برشی و … به اشکال مختلف میسر است.
۴- سازههای بتنی که مطابق با اصول آیین نامهای طراحی و اجرا شده اند، در مقابل شرایط محیطی سخت، مقاومتر از سازههای ساخته شده با مصالح دیگر هستند.
۵- سازه های بتنی علاوه بر استحکام بالا در مقابل بار های وارده و آتش سوزی، برخلاف اسکلت فلزی مشکل لرزش کف ها را نیز ندارند.
۶-هزینه ساخت ساختمان های بتنی کمتر از سازه های فولادی است.
۸- اشکال متنوع تر و جذابتری با کمک مصالح بتنی می توان ساخت و سازه ی ساخته شده از بتن از نظر شکل اجزا متنوع تر است.
برای مشاور رایگان تماس بگیرید: ۰۹۱۲۴۰۸۸۳۲۹